Vijf zomerse hapjes voor bij de borrel!

In de zomer eten we vaker buiten, genieten we van het weer en brengen we veel tijd met elkaar door. Wanneer je vrienden, familie of kennissen komen borrelen, kunnen lekkere zomerse hapjes uiteraard niet ontbreken! Met deze vijf zomerse hapjes wordt genieten gegarandeerd!

Italiaanse rijstkroketjes

Vaarwel bittergarnituur! Met deze rijstkroketjes, gevuld met pittige tomaat en smeuïge kaas, steel je de show!

Ingrediënten

  • 350 gram Bravo Tosya rijst
  • 100 gram tomatenpuree
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1,5 el sambal
  • 2 eieren
  • 200 gram belegen kaas, in kleine blokjes
  • 3 takjes verse fijngehakte peterselie
  • 5 el tarwebloem
  • 60 gram paneermeel
  • 2 liter frituurolie

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Kook de Bravo Tosya rijst in 12-15 minuten gaar.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Voeg aan een steelpannetje 1 el olijfolie toe.
  5. Bak de cherrytomaten en voeg de tomatenpuree en sambal toe.
  6. Meng het geheel en laat afkoelen.
  7. Schep de rijst in een kom en voeg de tomatenmix, kaas, peterselie en eidooiers toe.
  8. Voeg naar wens peper en zout toe.
  9. Strooi in een diep bord de bloem uit.
  10. Klop de eiwitten los en schep ze in een diep bord.
  11. Strooi in het derde bord het paneermeel.
  12. Leg de kroketjes in de vriezer.
  13. Verhit in een frituurpan de frituurolie tot 180°C.
  14. Bak de rijstkroketjes per 6 stuks in 3-4 minuten af tot ze goudbruin zijn.
  15. Eetsmakelijk!

Mini empanadas

Ingrediënten

  • 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 200 gram Bravo Pandan rijst
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine, gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 tl pikante paprikapoeder
  • 100 gram ham reepjes
  • 3 el verse peterselie
  • 1 losgeklopt ei
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  3. Kook de Bravo Pandan rijst af in 15 minuten.
  4. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.
  5. Voeg de ham reepjes en de pikante paprikapoeder toe.
  6. Roer de gekookte rijst, peper & zout en de peterselie door het mengsel heen.
  7. Laat het rijstmengsel afkoelen.
  8. Schep op elk plakje deeg een flinke hoeveelheid van het rijstmengsel.
  9. Klap de deeglapjes dubbel tot driehoekjes, maak de randen vochtig en druk ze dicht met een vork.
  10. Bestrijk de bovenkant van de empanadas met het losgeklopte ei.
  11. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de empanadas in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Empanadas zijn ook lekker om koud te serveren, zodat je ze alvast van tevoren kunt voorbereiden!

Arancini

We schreven al eens over arancini, een heerlijk risottoballetje die je naar eigen wens kunt vullen. We geven je nogmaals het recept voor deze overheerlijke balletjes.

Overgebleven (risotto) rijst kun je uitstekend gebruiken voor heerlijke homemade risottoballetjes. Je kunt ze zelfs na bereiden invriezen, zodat je altijd een voorraad hebt! Roer door de risotto Parmezaanse kaas, truffelsalsa en verse kruiden. Vorm van de risotto met vochtige handen mooie ronde balletjes. Zet drie aparte schaaltjes met bloem, ei en paneermeel klaar. Haal de balletjes eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de balletjes op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin. Voeg voor extra smaak nog wat mozzarella toe.

Filo rolletjes met feta en rijst

Krokante filo rolletjes doen het altijd goed op een borrelplank. Serveer er een lekkere dip bij en je hebt een heerlijke snack!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram fijngehakte feta
  • 250 gram Bravo witte rijst
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 10 plakjes filo bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes filo bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de rode paprika’s in smalle, kleine reepjes.
  3. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  4. Kook de Bravo witte rijst af in 12-15 minuten.
  5. Laat de rijst afkoelen.
  6. Meng de ricotta, paprika, feta, basilicum, peper en zout met de afgekoelde rijst.
  7. Smeer de filo bladerdeeg plakjes in met olijfolie.
  8. Verdeel het rijstmengsel over de filo bladerdeeg plakjes en vouw ze dicht tot een rolletje.
  9. Frituur de filo rolletjes af in een frituurpan op 200 graden, of kies ervoor de rolletjes in de oven te bakken op 180 graden (20 minuten).
  10. Geniet ervan!

Gepofte rijst met chocolade

Om de zoete trek te stillen, hebben we ook een lekkere zoete snack met rijst. Deze snack maak je heel eenvoudig door chocolade te smelten, te mengen met pindakaas en gepofte rijst. Laat dit in de vriezer afkoelen en daarna heb je een heerlijke zoete bite!

Geniet van het zomerse weer, de zomerse hapjes en proost met elkaar!

Benieuwd naar meer recept inspiratie? Neem dan hier een kijkje.