De tempraturen dalen en we gaan weer vaker op zoek naar warme maaltijden. Ovenschotels worden uit de keukenkasten getoverd en we gebruiken weer meer specerijen met warme smaken. Ontspannen met een warm dekentje op de bank onder het genot van een lekkere maaltijd, wie wordt daar op zijn tijd niet blij van? Wij hebben vandaag het recept voor een lekkere warme maaltijd, uit de oven en perfect voor een avondje op de bank! Gevulde aubergines zijn makkelijk te bereiden, en je hebt direct een flinke portie groenten binnen!
Ingrediënten
- 250 gram Bravo parboiled rijst
- 2 aubergines
- 250 gram uitgelekte tonijn
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 el tomatenpuree
- 3 takjes tijm
- Garnering: Parmezaanse kaas (geraspt/poeder)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aubergines in de lengte en hol de aubergines uit met een scherpe mes.
- Bewaar het vruchtvlees van de aubergines apart.
- Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook.
- Kook de Bravo parboiled rijst gaar in 15 minuten.
- Giet de rijst na 15 minuten af, en laat de rijst met de deksel op de pan nagaren.
- Snijd het auberginevruchtvlees klein.
- Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui aan tot deze glazig is.
- Voeg de aubergine en tomaat toe en bak in 6 minuten gaar.
- Schep de tomatenpuree, uitgelekte tonijn en de gerookte paprikapoeder door de groenten.
- Schep de rijst door het mengsel en de blaadjes van de takjes tijm en roerbak 1-2 minuten mee.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en eventueel extra gerookt paprikapoeder.
- Leg de aubergines op de bakplaat of in een ovenschaal.
- Vul de aubergines met het rijstmengsel.
- Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten zacht en gaar.
- Garneer de gevulde aubergines met Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Hopelijk hebben we jou geïnspireerd om weer eens de ovenschaal uit de kast te toveren, en een lekker comfortabele maaltijd te creëren. Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.