Kerstdiner starter

De feestdagen staan voor de deur, en het uitzoeken van het kerstdiner kan veel tijd kosten. Traditionele gerechten als kalkoen en aardappelgratin zijn voor een ieder bekend. Maar een uitstapje maken naar een andere wereldse keuken is ook een optie! Wat denk je bijvoorbeeld van een sushi buffet? Start het kerstdiner bijvoorbeeld met deze heerlijke sushi toren met avocado en gerookte zalm! Een waar feestje op je bord.

Ingrediƫnten

Voor vier personen

  • 200 gram Bravo pandan rijst
  • 1 avocado
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 4 el Japanse sesam mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • Ronde vormpjes/bakring
  • 1 groot norivel
Bereidingswijze
  1. Breng een pan met 450 ml water aan de kook.
  2. Kook de Bravo pandan rijst gaar volgens de verpakking en laat al het water opnemen. De rijst mag plakkerig zijn.
  3. Breng in een klein steelpannetje de rijstazijn met de suiker aan de kook, totdat de suiker volledig is opgelost.
  4. Meng de rijstazijn door de gekookte Bravo pandan rijst.
  5. Snijd de avocado in blokjes van 1 cm.
  6. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm.
  7. Snijd 100 gram van de gerookte zalm in blokjes van 1 cm.
  8. Meng de 4 el Japanse sesam mayonaise met de eetlepel sojasaus.
  9. Knip uit de norivel vier ringen, het formaat van de bakring.
  10. Leg vier bakringen klaar.
  11. Leg in elke bakring het rondje van de norivel.
  12. Verdeel een laagje rijst over de vier bakringen.
  13. Smeer het laagje rijst in met de mix van de Japanse sesam mayonaise en de sojasaus.
  14. Verdeel de blokjes komkommer, avocado en zalm ook over het eerste laagje rijst.
  15. Breng nog een laagje rijst aan en druk dit stevig aan.
  16. Top het ”torentje” af met de overgebleven verse gerookte zalm.
  17. Verwijder de bakringen en geniet van je sushi zalm toren!

Op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Neem dan hier een kijkje.