Verras jij je geliefde met een heerlijke maaltijd? Bravo Foods biedt je inspiratie voor een heerlijke Valentijnsdag Risotto!
Ingrediënten voor 2 personen
4 eetlepels ongezouten boter
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalot, gesnipperd
2 1/2 eetlepels Bietenpoeder
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Ca 0,75 liter kippenbouillon (of vegetarisch)
1 kop Bravo Tosya rijst
Geitenkaas voor garnering
Parmigiano Reggiano kaas, geraspt.
Bereiding Valentijnsdag Risotto
Klop 1 1/2 eetlepel bietenpoeder door de kippenbouillon.
Zet een grote, dikke pan op de warmtebron (hoge stand). Smelt 2 eetlepels boter; voeg knoflook en sjalot toe en bak dit roerend, ongeveer 1-2 minuten totdat de sjalotten doorschijnend zijn geworden.
Voeg de rijst toe en bak dit al roerende mee voor ca 1-2 minuten.
Voeg 1 soeplepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Voeg dan opnieuw 1-2 soeplepels bouillon toe en herhaal dit ongeveer 15 minuten.
De rijst is dan lekker zacht en smeuïg.
Voeg als laatste nog een halve soeplepel bouillon toe, samen met 1 eetlepel bietenpoeder en 2 eetlepels boter. Voeg naar smaak nog wat geraspte kaas toe en peper en zout toe. Roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat 1-2 minuten staan en serveer het gerecht. Garneer met een blokje geitenkaas in de vorm van een hart. Proost met een heerlijk glas champagne en geniet van dit Valentijns diner!
Benieuwd naar meer receptinspiratie? Kijk dan hier.