Paprika’s zijn uiterst geschikt om te vullen met groenten, vlees en rijst! Ze hebben een knapperige bite en ze staan ook nog eens heel leuk op je bord, ook zijn paprika’s zeer veelzijdig en passen bij zeer veel recepten. Paprika’s bevatten veel vezels, vitamine C en relatief weinig calorieën. Een rode paprika bevat zelfs twee keer zoveel vitamine C als een groene paprika! Vandaag hebben we een lekker en makkelijk recept voor gevulde paprika’s met een kruidig mengsel van rijst, gehakt en groenten.
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- 300 gram Bravo Parboiled rijst
- 1 ui
- 175 gram gehakt (naar keuze: vega)
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
- 1 theelepel paprikapoeder
- 125 gram champignons
- 150 gram mais uit blik
- Ter garnering: fetablokjes & verse peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat, besprenkel ze lichtjes met olijfolie, peper & zout en bak ze 15 minuten gaar in de oven.
- Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Voeg de 300 gram Bravo Parboiled rijst toe en kook in 15 minuten gaar.
- Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan nagaren.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.
- Snijd de champignons in plakjes en bak mee met de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en rul deze bruin/gaar, voeg daarna de Mexicaanse kruidenmix en paprika kruiden toe aan het mengsel.
- Laat de mais uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes toe aan het mengsel.
- Breng het mengsel op smaak met peper & zout.
- Meng de rijst door het gehaktmengsel.
- Haal de paprika’s uit de oven en vul met het rijstmengsel.
- Bak de gevulde paprika’s met rijst nog ongeveer 20 minuten in de oven af.
- Garnering: hak de verse peterselie fijn en verkruimel de feta en top de gevulde paprika’s daarmee af.
Eetsmakelijk!
Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.