De feestdagen zijn in aantocht en bij een feestelijke maaltijd hoort natuurlijk ook een passend kerstdessert! Matcha is het afgelopen jaar een echte hit, zowel in zoete traktaties als in drankjes. Speel tijdens de kerst in op deze trend en maak eens een heerlijk matcha-kokosdessert!
Ingrediënten
Voor vier porties
- 200 gram Bravo Tosya rijst
- 1,5 blikje kokosmelk (600 ml)
- 70 gram fijne kristalsuiker
- 3 sinaasappels
- 4 el geraspte kokos
- 2 el matchapoeder
- 2 kleine mango’s
- 1 limoen
Bereidingswijze
- Verwarm in een pan op laag vuur de Bravo tosya rijst met de kokosmelk en suiker.
- Rasp 2 eetlepels van de oranjeschil van de sinaasappels en voeg toe aan het rijstmengsel.
- Pers de sinaasappel tot een hoeveelheid van 150 ml sinaasappelsap en voeg dit ook toe aan het rijstmengsel.
- Verhoog het vuur en breng dit geheel roerend aan de kook.
- Kook de rijst in 20 minuten gaar op een laag vuurtje. Roer regelmatig om zodat de rijst niet aan de bodem plakt.
- Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan in 1 minuut goudbruin.
- Snijd de mango in blokjes.
- Zodra de rijst gaar is, roer je de 2 el matchapoeder door de rijst heen.
- Verdeel de matcha rijst over vier borden of diepe glazen.
- Bestrooi de matcha rijst met de geraspte kokos, limoenrasp en de mango blokjes.
- Geniet van dit lekkere dessert!
Speel jij tijdens de feestdagen in op trends? Wij zijn benieuwd of jij dit recept gebruikt om je gasten te verrassen, laat het ons weten in de comments. Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.