Pompoen risotto

Pompoen is een veelzijdige groente. Van nature heeft pompoen een iets zoetere smaak en springt hij er met zijn kleur oranje altijd uit. Pompoenen zijn heerlijk in een winterse stoofpot, een buddha bowl, pasta of in een curry. Maar pompoen past ook uitstekend in risotto gerechten! In dit artikel leer je hoe je een heerlijke pompoen risotto op tafel zet.

Pompoen risotto recept

Dit recept is voor vier personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine pompoen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram Bravo toysa rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 blokjes groente bouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 50 gram Parmezaanse kaas flakes
  • Zout & peper
  • Garnering: verse tijm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen goed en halveer de pompoen.
  3. Verwijder vervolgens de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  4. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 0,5 theelepel kaneel, 0,5 theelepel chilivlokken en zout.
  5. Gril de pompoen 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Hak de ui en knoflook fijn.
  7. Verwarm een ruime hapjespan op het vuur.
  8. Verwarm een pan met 1,8 liter water en de drie bouillon blokjes.
  9. Voeg 25 gram roomboter en 1 el olijfolie toe aan de hapjespan.
  10. Voeg dan de Bravo tosya rijst toe en bak deze ook mee tot de korrels glazig zien.
  11. Blus het geheel af met de witte wijn.
  12. Als de witte wijn opgenomen is, voeg je lepel voor lepel de bouillon toe.
  13. Dit proces duurt gemiddeld 20-30 minuten, afhankelijk van de te gewenste bite van de risotto rijst.
  14. Verdeel de 100 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas en de 25 gram roomboter door de risotto.
  15. Breng eventueel op smaak met peper & zout.
  16. Verdeel de risotto rijst over vier borden, verdeel daarover ook de gegrilde pompoen, Parmezaanse kaas flakes en verse tijm.
  17. Eetsmakelijk!

Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje!