Alhoewel de tempraturen buiten nog zeer aangenaam zijn, is het herfstseizoen al begonnen! En wat past beter bij herfstige dagen dan een comfortabel bordje eten? Een romige risotto, een kastanjechampignon ravioli of een lekkere warme rijstpudding met pompoen. ”Pumpkin Spice” wordt ook steeds populairder in Nederland, niet alleen als smaakmaker in drankjes, maar ook in eten! Pumpkin Spice komt oorspronkelijk uit Amerika, waar de naam bekend werd als drankje te koop bij Starbucks. Starbucks kwam op het idee van deze smaakmaker door de combinatie van kaneel en oranje. Starbucks bracht in 2003 de eerste versie van de Pumpkin Spice Latte uit. Pumpkin Spice bestaat uit een mix van kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en all spices kruiden. Om jullie kennis te laten maken met Pumpkin Spice, hebben we een heel lekker recept voor je!
Pumpkin Spice Rijst pudding!
Deze romige pudding is zowel geschikt als ontbijt, lunch, diner of dessert! Precies wanneer jij er zin in hebt. Maak de pudding in handige afsluitbare potjes, zodat je een voorraadje hebt.
Ingrediƫnten (voor 4 porties)
- 250 gram Bravo Tosya rijst
- 500 ml water
- 750 ml volle melk
- 1/4 theelepel zout
- 450 gram pompoenpuree
- 2 kaneelstokjes
- 2 theelepels Pumpkin Pie Spice
- 80 gram suiker
- Garnering: kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Breng 500 ml water aan de kook.
- Voeg de Bravo Tosya rijst toe en kook de rijst tot al het water is opgenomen.
- Voeg daarna de 500 ml volle melk, zeezout, pompoenpuree, kaneelstokjes en de pumpkin pie spice toe.
- Breng dit geheel aan de kook.
- Roer tussendoor goed door en voeg de suiker toe.
- Draai het vuur direct op een lage stand.
- Laat dit 25-30 minuten op een laag vuurtje sudderen, roer tussendoor goed door.
- Zet het vuur uit na 25-30 minuten en verwijder de kaneelstokjes.
- Laat de rijst iets afkoelen voor het serveren.
- Serveer de rijst met kaneelpoeder of laat de rijst afkoelen in een afsluitbaar potje.
- Eetsmakelijk!
Met dit recept kun jij je hopelijk helemaal in de herfstsferen wanen, wij zijn benieuwd of jij gaat smullen van dit recept! Laat het ons weten in de comments. Op zoek naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje.