Quick & easy recepten!

De tempraturen stijgen weer, ondanks het lekkere weer, staan we graag zo kort mogelijk in een (warme) keuken. We willen vooral genieten van het buiten zijn, de natuur en de gezelligheid met elkaar. Maar ook onze buikjes moeten gevuld worden en daarom passen bij dit warme weer quick & easy recepten uitstekend! Wij bieden je drie lekkere recepten met rijst, die binnen 30 minuten op tafel staan. Geniet ervan!

Pulled chicken met frisse citroenrijst

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo witte rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 10 el BBQ saus
  • 600 gram Chinese wokgroenten
  • 2 citroenen
  • 2 uien
  • 4 el sojasaus
  • 4 el ketjap manis
  • Zout & peper

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Breng een tweede pan met water en de 2 kippenbouillonblokjes aan de kook.
  3. Kook de Bravo witte rijst in 12-15 minuten.
  4. Kook de kipfilets tegelijk in de andere pan met water en 2 kippenbouillon blokjes in 15 minuten gaar.
  5. Als de kipfilets gaar zijn, kun je ze of met een vork uit elkaar trekken, of gebruik een elektrische mixer, hierdoor heb je binnen een paar minuten de kip uit elkaar getrokken.
  6. Meng de kip met de 10 el BBQ saus.
  7. Snipper de twee uien.
  8. Giet een scheutje wokolie in een hete pan en bak de uien tot ze glazig worden.
  9. Voeg de Chinese wokgroenten toe. Breng op smaak met zout & peper.
  10. Bak dit geheel 5 minuten en voeg de 4 el sojasaus en 4 el ketjap manis toe aan de wokgroenten.
  11. Schep de rijst op het bord en verdeel het sap van 1 citroen over de rijst. Maak van de andere citroen, plakjes en serveer deze bij de rijst.
  12. Verdeel de pulled chicken en wokgroenten bij de rijst.
  13. Eetsmakelijk!
Honing kip bowl

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo witte rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 paprika’s
  • 4 bosuitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 150 ml honing
  • 6 el sojasaus
  • 2 tl hoisin saus
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • Zout & peper
  • Bloem
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Kook de Bravo witte rijst in 12-15 minuten gaar.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar.
  4. Snijd de paprika in dunne reepjes.
  5. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  6. Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met peper & zout. Bestrooi de kipfilet stukjes met bloem.
  7. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip bruin.
  8. Zodra de kip bruin is, pers je de twee teentjes knoflook boven de pan.
  9. Voeg de 150 ml honing, 6 el sojasaus en 2 el hoisin saus toe aan de kip.
  10. Laat dit op een laag vuurtje een paar minuten pruttelen.
  11. Breng de gekookte sperziebonen op smaak met kurkuma, cayennepeper en een snufje zout.
  12. Verdeel de rijst over vier borden. Schep in een hoek wat van de kip, in een andere hoek paprika en sperziebonen. Maak de borden af met de bosuitjes en sesamzaadjes.
  13. Eetsmakelijk!
Viscurry met rijst en groente

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo witte rijst
  • 4 witvis filets
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el currypasta
  • 2 paprika’s
  • 300 gr wortel
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • Zout & peper
  • Verse koriander
  • Limoensap

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Kook de Bravo witte rijst in 12-15 minuten gaar.
  3. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  4. Maak de gember schoon en snijd fijn.
  5. Snijd de paprika in blokjes en de wortel in stukjes.
  6. Giet een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember aan en bak ondertussen de paprika en wortel mee.
  7. Voeg na ongeveer 5 minuten de kokosmelk, currypasta en basterdsuiker toe.
  8. Dep de visfilets droog en breng op smaak met zout & peper.
  9. Snijd de vis in stukjes en bak de vis 6-8 minuten mee.
  10. Serveer de viscurry met de rijst, verse koriander en een scheutje limoensap.
  11. Eetsmakelijk!

Benieuwd naar meer receptinspiratie? Neem dan hier een kijkje!