Het is weer lente! Deze week is officieel de lente van start gegaan, een periode van meer zon, minder regen, fleurige plantjes, groene bomen en warmere dagen. Je kunt weer aan de slag met gerechten met veel kleur, waar jij blij van wordt! Rijst is een uitstekende basis voor het creëren van lichte en frisse maaltijden. Bravo Foods biedt je graag receptinspiratie om de lente fris en fruitig te starten!
Romige risotto met asperges
Zeg maar dag tegen alle stoofgerechten, stamppotten en ovenschotels. Denk je aan de lente, dan zeg je asperges. De witte asperges met ham, ei en hollandaisesaus kennen we allemaal als klassieker. Maar heb je wel eens nagedacht over het combineren van asperges in een romige risotto?
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 500 g verse witte asperges
- 500 g verse groene asperges
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 g Bravo Foods Baldo rijst
- 200 ml droge witte wijn
- 100 g Grana Padano kaas
- 3 bosuien
- 50 g ongezouten roomboter
Bereidingswijze
- Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en verwijder de onderkant.
- Breek de onderkant van de groene asperges en snijd alle puntjes ruim af en de rest in stukjes van 2 cm.
- Doe de witte asperges in een pan met water en breng aan de kook.
- Kook de witte asperges 10 minuten, draai na 10 minuten het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water liggen.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zorg ervoor dat je het vocht bewaard.
- Houd de puntjes apart en snijd de rest van de witte asperges in stukjes van 2 cm.
- Zeef het kookvocht boven een maatbeker en meet 1 liter vocht af. Voeg het kookvocht toe aan een pan en houd dit warm op laag vuur.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 minuut.
- Voeg de 300 g Bravo Foods Baldo rijst aan de pan toe en bak dit ook 1 minuut mee.
- Voeg de wijn toe aan de knoflook met rijst en wacht tot deze is opgenomen.
- Voeg lepel voor lepel het kookvocht toe, tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voeg de groene asperges toe en laat dit 5 minuten mee garen.
- Rasp de Grana Padano kaas en snijd de bosui in ringetjes.
- Neem de pan van het vuur, schep de stukjes witte asperge, bosui, de roomboter, en 2/3de van de kaas door de risotto.
- Breng op smaak met peper & zout.
- Garneer de risotto met de witte aspergepuntjes en de rest van de kaas.
Het resultaat is een romige lente-proof risotto! Eetsmakelijk!
Frisse rijstbowl
Wil je juist gaan voor een lichte, en kleurrijke rijstsalade? Denk dan aan bijvoorbeeld een frisse rijstbowl met kikkererwt of zalm. Combineer onze Bravo Foods pandanrijst met een eiwitbron, voeg een frisse dressing en groenten toe en je hebt in een handomdraai een heerlijke rijstbowl!
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 300 gram pandanrijst
- 1 komkommer
- 10 radijsjes
- 100 gram peen julienne
- 2 avocado’s
- 200 gram rode kool
- 400 gram gerookte zalm blokjes
- 1 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 2 el limoensap
- Peterselie
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Week de Bravo Foods pandanrijst 30 minuten voor.
- Breng 450 ml water aan de kook.
- Voeg de rijst aan het kokende water toe en kook de rijst 15 minuten.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de radijs in dunne plakjes.
- Snijd de avocado in dunne plakjes.
- Snijd de rode kool in dunne slierten.
- Pluk de waterkers.
- Marineer de zalmblokjes in 1 el rijstazijn, 2 el sojasaus en 2 el limoensap.
- Verdeel de rijst over 4 schalen.
- Voeg aan elke hoek van de schaal de groenten en gemarineerde zalm toe.
- Garneer de rijstbowl met de peterselie en sesamzaadjes.
Het resultaat is een kleurrijke, voedzame rijstbowl vol met groenten. Eetsmakelijk!
Bravo Foods biedt veel recepten om je te inspireren in de lente! Benieuwd naar al onze recepten? Neem dan hier een kijkje.