Tosya
Risotto, paella
Tosya
Tosya rijst is bekendste rijstsoort in de Oosterse en Turkse keuken. Tosya rijst heeft een heerlijke zachte smaak en is de perfecte basis voor zeer veel gerechten.
Waar komt Tosya rijst vandaan?
Tosya rijst is een mediumgraan rijstsoort en komt uit Italië of Turkije.
Hoe Tosya Rijst koken?
Week de rijst 10 minuten voor het koken. Gebruik bij het koken van Tosya-rijst 2 kopjes heet water voor elke kop Tosya-rijst die u wilt koken.
Veganistische rijstsalade met wortel, rozijnen en amandel
Ingrediënten:
- 300 gram Tosya rijst
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 8 wortels
- 3 el Biryani kruiden
- 100 gram rozijnen
- 100 gram amandelen
- 1 el olijfolie
- Zout & peper
- 15 gram verse koriander
Bereidingswijze:
- Voeg in een pan 600ml warm water toe. Voeg de 300 gram Tosya rijst toe.
- Week de rijst 10 minuten in het warme water.
- Breng na 10 minuten de rijst aan de kook en kook de rijst, afhankelijk van de gewenste gaarheid, 12-15 minuten.
- Giet de rijst af en laat de rijst afkoelen.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Snijd de wortels in kleine reepjes.
- Zet een koekenpan op het vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe, bak hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg daarna de wortelreepjes toe en bak dit kort mee.
- Voeg de 3 eetlepels Biryani kruiden toe en bak dit nog even kort mee.
- Haal de koekenpan van het vuur.
- Snijd de amandelen grof.
- Voeg de rijst, gehakte amandelen en rozijnen toe aan de koekenpan.
- Roer dit geheel goed door.
- Hak de verse koriander fijn.
- Verdeel de rijstsalade over vier borden en garneer met de verse koriander.
Eetsmakelijk!
- 40 minuten
- 4 borden