De tempraturen zijn inmiddels gedaald en de bladeren vallen van de bomen. Het teken dat de herfst in volle gang is, de feestdagen staan zelfs alweer voor de deur! Bij de herfst horen ook warme herfstrecepten, met volle smaken en échte seizoensgroenten. In dit artikel bieden we jou drie herfstrecepten om in de sfeer te komen!
Romige paddenstoelenrisotto
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram Bravo Tosya rijst
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- 40 gram roomboter
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 theelepel tijm
- 2 el truffelolie of tapenade
- 100 gram rucola
- Optioneel: grof gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Breng een liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
- Snipper een uitje en hak het teentje knoflook fijn.
- Voeg aan een ruime hapjespan een el olijfolie toe en bak hierin de ui met de knoflook.
- Voeg de Bravo Tosya rijst toe en bak kort mee totdat de korrels glazig zien.
- Blus het geheel af met de witte wijn.
- Voeg daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon toe, totdat deze volledig is opgenomen.
- Herhaal dit proces gedurende 25 minuten.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak ze in een koeken gaar met een beetje boter.
- Roer de 40 gram roomboter en de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Voeg dan de gebakken paddenstoelen, een theelepel tijm en de truffelolie of tapenade toe en schep het geheel door elkaar.
- Serveer de paddenstoelenrisotto met wat grof gehakte walnoten en de rucola.
- Eetsmakelijk!
Rijstbowl met rode kool, gestoofde kip en kaneel
Dit recept is voor vier personen
Ingrediënten
- 300 gram Bravo parboiled rijst
- 400 gram kipfilet
- 3 el boter
- 1 grote pot rode kool met stukjes appel
- 100 ml appelsap
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels kaneel
- Optioneel: kaneelstokje
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan met water aan de kook.
- Voeg de Bravo parboiled rijst toe en kook de rijst gaar in 12-15 minuten.
- Giet de rijst af en laat de rijst afkoelen.
- Verhit de boter in een pan, bestrooi de kip met peper en zout en bak de kip gaar.
- Blus de kip af met 100 ml appelsap en voeg de 2 theelepels tijm en 2 theelepels kaneel toe.
- Voeg naar wens nog een stokje kaneel toe.
- Stoof de kip in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de pot.
- Verdeel de rijst en de rode kool over de vier borden.
- Verdeel de kipfilet in vier stukken en verdeel deze ook over de vier borden, voeg naar wens de jus van het vlees toe.
- Eetsmakelijk!
Pumpkin spice season!
De herfst staat ook bekend om de zoete smaak van pompoen. En ook met pompoen kun je een heerlijke herfstrecepten creëren!
Ingrediënten
- 300 gram Bravo parboiled rijst
- 500 gram flespompoen
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1,5 el kerriepoeder
- 160 gram uitgelekte linzen
- 4 tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 100 gram cashewnoten
- 2 el verse koriander
Bereidingswijze
- Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Snipper ook de ui fijn en de knoflook.
- Verwarm in een koekenpan 3 el olijfolie.
- Voeg de knoflook, ui en pompoenblokjes toe en bak dit gaar.
- Voeg de 1,5 el kerriepoeder toe aan de pompoen.
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de Bravo parboiled rijst gaar in 12-15 minuten.
- Giet de rijst af.
- Meng de uitgelekte linzen door de rijst.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pompoen.
- Bak dit gaar en breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de kokosmelk bij het mengsel en laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Schep de rijst in vier borden en schep de pompoencurry ernaast.
- Garneer met cashewnoten en verse koriander.
- Eetsmakelijk!
Hopelijk hebben we dé inspiratie aangeboden om aan de slag te gaan met deze heerlijke herfstrecepten. Laat ons weten in de reacties welke je favoriet is! Klik hier voor meer inspiratie.