Vrolijk Pasen!

Pasen draait om gezelligheid, lekkere gerechten, eieren versieren en veel kleurrijke versiering! Pasen is een van oorsprong christelijk feest, waarbij er gevierd wordt dat Jezus uit de dood is opgestaan. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Tijdens de paasdagen wordt er met name met elkaar gegeten, tijdens een typische paasbrunch. Bij de paasbrunch horen vaak veel kleurrijke recepten, rijst is zeer veelzijdig en leent zich er uitstekend voor om kleurrijke gerechten op tafel te zetten! Bravo Foods geeft je in deze blog de inspiratie voor 4 heerlijke kleurrijke gerechten die je ook nog eens in een handomdraai op tafel zet. We wensen je een heerlijk paasweekend toe!

Kleurrijke rijstsalade met gegrilde gamba’s

Bij het zien van deze kleurrijke rijstsalade, worden wij direct vrolijk! Deze rijstsalade is uitstekend om koud te eten, zodat je deze al goed kunt voorbereiden voor de paasbrunch.

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo Basmatirijst
  • 100 gram maiskorrels
  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram doperwten
  • 300 gram gepelde, grote garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bosui
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Zout & peper
  • Garnering: zwart sesamzaad

Bereidingswijze

  • Breng 450ml water aan de kook.
  • Voeg de 300 gram basmatirijst toe aan het kokende water en kook de basmatirijst 12-15 minuten.
  • Hak de drie knoflookteentjes fijn.
  • Verhit in een pan 2 el olijfolie en laat dit goed heet worden.
  • Voeg aan de pan met olijfolie de fijngehakte knoflook toe en voeg daarna de gepelde, grote garnalen toe. Bak beide zijden van de garnalen tot ze gaar zijn.
  • Neem van het vuur.
  • Halveer de cherrytomaten en snij de bosui in ringen.
  • Lek de maiskorrels en doperwten uit.
  • Schep de rijst in een grote kom en voeg de cherrytomaten, maiskorrels en doperwten toe.
  • Roer dit goed door elkaar.
  • Maak een dressing door de 2 el citroensap, 2 el olijfolie en peper en zout met elkaar te mengen.
  • Voeg de dressing toe aan de salade en schep goed door.
  • Voeg aan de rijstsalade de gebakken garnalen toe, en garneer met de bosui & zwarte sesamzaadjes.

Eetsmakelijk!

Saffraan risotto met paddenstoelen

Geel is de kleur van Pasen. De gele kleur wordt onder andere geassocieerd met energie, zon, lente, zomer en geluk. Een geel gerecht op tafel brengt dus echt een vrolijke sfeer mee! Door de toevoeging van geurige saffraan creëer je een handomdraai een gele rijst. Met de Bravo Tosya rijst creëer je een heerlijke risotto en door de toevoeging van saffraan en paddenstoelen krijgt de risotto een prachtige kleur en nootachtige smaak.

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 gram Bravo Tosya rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 5 draadjes saffraan
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 gele ui
  • 1 glas witte wijn
  • 3 knoflooktenen
  • 40 gram roomboter
  • 4 gram salieblad
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  • Breng 750 ml water aan de kook en voeg de groentebouillon blokjes toe tot deze oplossen.
  • Voeg aan het kokende water de saffraan toe, zodat deze goed de kleur kan opnemen.  
  • Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.
  • Voeg 20 gram roomboter aan een ruime koekenpan toe en bak de ui en knoflook tot ze glazig worden.
  • Voeg de Bravo Tosya rijst toe aan de pan en bak dit kort met het ui en knoflook mengsel mee.
  • Blus het mengsel af met een glas witte wijn, laat de rijst het vocht opnemen.
  • Voeg soeplepel voor soeplepel van de groentebouillon toe tot het volledig is opgenomen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
  • Voeg aan een koekenpan 2 el olijfolie toe en bak de paddenstoelen gaar.
  • Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout en voeg de 4 gram salieblad toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, voeg de 20 gram roomboter toe en meng de paddenstoelen door de risotto.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

Rijst tartelettes met rood fruit

Naast een lekkere rijstsalade, willen we ook graag de zoete trek stillen tijdens Pasen! Ook met rijst kun je een heerlijke zoete traktatie bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van tartelettes met rood fruit? Een echte eyecatcher op tafel, die ook nog eens eenvoudig te bereiden is! Bravo Foods neemt je mee door het recept van dit heerlijke taartje.

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 750 ml volle melk
  • 1,5 ei
  • 60 gram suiker
  • ½ rasp citroen
  • 150 gram Bravo Tosya rijst
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram halfvolle vanillekwark
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 250 gram vers rood fruit
  • Garnering: munt & chocoladeschaafsel

Bereidingswijze

  1. Voeg de melk, het ei, suiker en de citroenrasp toe aan een steelpan.
  2. Roer dit door elkaar en klop met een garde op tot een egaal mengsel.
  3. Voeg de Bravo Tosya rijst toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook op een middelhoog vuur.
  5. Kook het mengsel al roerend in 15 minuten gaar.
  6. Neem de steelpan van het vuur en laat het mengsel ca. 5 minuten afkoelen zodat het iets steviger wordt.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Vet 4 ronde quiche vormpjes in.
  9. Verdeel het mengsel over de vier vormpjes, laat in het middenruimte voor de vulling, die we na het afbakken gaan maken.
  10. Bak de mini taartjes af in 25-30 minuten.
  11. Laat de mini taartjes minimaal 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
  12. Klop de slagroom met de vanillekwark en slagroomversteviger stijf. Vul de gebakjes met het slagroommengsel.
  13. Was het verse rode fruit en snij het in de gewenste grootte. Versier de taartjes met het fruit, verse munt en chocoladeschaafsel.

Tip! Chocoladeschaafsel kun je eenvoudig zelf maken door een chocoladereep te raspen met een kaasschaaf!

Roomrijst met advocaat

Roomrijst is een zeer eenvoudig te bereiden dessert, door de toevoeging van advocaat ontstaat er een leuke gele kleur en een heerlijke roomrijst! Dit dessertje heb je binnen een handomdraai op tafel en kun je eventueel nog feestelijk aankleden met eetbare bloemen of mini paaseitjes.

Dit recept is voor vier personen

Ingrediënten

  • 1000 ml volle melk
  • 150 gr Bravo Tosya rijst
  • Mespunt zout
  • 250 ml slagroom
  • 40 gr suiker
  • 125 ml advocaat
  • 2 tl kaneel
  • 20 gram amandelschaafsel
  • ½ citroenrasp

Bereidingswijze

  • Voeg aan een steelpan de volle melk, Bravo Tosya rijst en een mespunt zout toe.
  • Kook de Bravo Tosya rijst 15 minuten en laat dit afkoelen.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf en spatel dit door de gekookte rijst.
  • Voeg de 2tl kaneel toe aan het mengsel en roer dit goed door.
  • Zet vier hoge glazen neer en voeg een laagje van het rijstmengsel toe aan elk glas.
  • Verdeel nu laagje voor laagje het rijstmengsel afwisselend met de advocaat over de vier glazen.
  • Top de glazen af met het amandelschaafsel en voeg wat van de geraspte citroenschil toe voor een vrolijke gele kleur en frisse smaak.
  • Garneer naar wens met leuke paasversiersels.

Eetsmakelijk!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om een lekkere en kleurrijke paasmaaltijd te serveren. Benieuwd naar meer receptinspiratie? Klik dan hier.