Witte rijst
Lange witte droge korrel
Witte rijst
Witte rijst is de meest bekende rijstsoort ter wereld. Het wordt in bijna elk land gebruikt en het is één van de hoofdingrediënten van duizenden recepten.
Aangezien witte rijst een neutrale smaak heeft, is deze rijstsoort universeel te gebruiken in verschillende soorten gerechten.
Waar komt witte rijst vandaan?
Er wordt aangenomen dat witte rijst afkomstig is uit de Yangce-rivier in China.
Bij witte rijst zijn de schil, zemelen en kiem verwijderd, doordat de korrel helemaal is geslepen.
Gezondheidsvoordelen van witte rijst:
- Goed voor de bloedsuikerspiegel
- Witte rijst is glutenvrij
- Draagt bij aan de gezondheid van het hart
- Booster voor het immuunsysteem
- Licht verteerbaar
Hoe witte rijst koken?
De beste verhouding tussen water en rijst is 1,5:1 (1 kopje rijst / 1,5 kopjes water). De optimale tijd voor het koken van Witte rijst is 12-15 minuten.
Thaise groene curry met kokos flatbread
Ingrediënten
- 300 gram Bravo Foods witte rijst
- 300 gram maiskorrels
- 1 komkommer
- 4 takjes koriander
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 200 ml kokosolie
- 4 el zonnebloemolie
- 70 gram Thaise groene curry pasta
- 200 ml kokosolie
- 4 plantaardige krokante kipschnitzels
Kookinstructies
- Gebruik 300 gram Bravo Foods witte rijst voor vier porties.
- Breng 450ml water aan de kook en voeg de witte rijst toe. Laat dit 12-15 minuten koken.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout met 200ml kokosmelk tot een deeg. Kneed het deeg ca. 3 minuten tot het zacht, maar niet plakkerig is.
- Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk dun uit tot een cirkel van 20 cm.
- Verhit in een pan 2 el zonnebloemolie en bak het flatbread in de pan 2-3 minuten per kant gaar. Houd de broden warm onder een theedoek.
- Verhit in een pan 2 el zonnebloemolie en bak de plantaardige krokante kipschnitzels krokant in de pan.
- Haal de plantaardige krokante kipschnitzels uit de pan en snijd ze in brede reepjes.
- Verhit in een steelpan op laag vuur de Thaise groene curry pasta en 200ml kokosmelk met elkaar tot een homogeen mengsel.
- Rasp de komkommer in reepjes.
- Verdeel de rijst over de vier borden, voeg aan elk bord de in reepjes gesneden plantaardige krokante kipschnitzels toe en verdeel daaroverheen de Thaise groene curry saus. Garneer het gerecht met de maiskorrels, komkommerreepjes en een takje koriander.
Eetsmakelijk!
- Voorbereiding: 25 minuten
- 4 borden